Η χρήση του αλκοόλ είναι μια κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των μεσογειακών χωρών. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν «Οίνος ευφραίνει καρδίαν» ενώ έρευνες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση του αλκοόλ, δύο μικρά ποτήρια κρασί την ημέρα με το φαγητό, έχει  ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι η κατάχρηση των οινοπνευματωδών ουσιών δημιουργεί σοβαρά σωματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα. Σχετικές έρευνες  δείχνουν ότι ό ένας στους δέκα κάνει κατάχρηση. Στην χώρα μας δεν έχουμε καθαρή εικόνα ως προς το μέγεθος του προβλήματος.

Αν η περιήγηση σας στην σελίδα μας αφορά την ανησυχία σας ως προς την δική σας χρήση αλκοόλ ή κάποιου δικού σας ανθρώπου  μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο μας ώστε να δείτε αν χρειάζεται να προσέχετε, ή εάν χρειάζεται να ζητήσετε εξειδικευμένη στήριξη.

Ποιους αφορά

Σε όσους έχουν συμπεριφορές που πιθανόν να υποδεικνύουν προβληματική χρήση της ουσίας όπως η δυσκολία να χαλαρώσει κανείς, ο ακατάστατος τρόπος ζωής, η κυκλοθυμία, τα βίαια ξεσπάσματα, ασυναρτησία στον λόγο, υπερδιέγερση, ζαλάδα, τρέκλισμα, και η επιδείνωση της φυσικής εμφάνισης.

Αν το ερωτηματολόγιο που υπάρχει στην σελίδα μας, ή τα παραπάνω συμπτώματα δεν είναι αρκετά, ένα ραντεβού με έναν ειδικό αξιολογητή πιθανόν να βοηθήσει.

Θεραπευτικό πρόγραμμα

Επιστροφή Στο ΚΕΝΤΡΟ
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ ή κλείστε ραντεβού στο 210 9249225.


Print Friendly, PDF & Email