Μανιάτη Μαίρη

MSc Counseling Services in Addictions, Honor’s Degree in science in Addictions Counseling, Foundation Degree in science in Addictions Counseling, Cert. Systemic Therapy, Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Bath
Η ίδρυση του ΚΕΝΤΡΟΥ ήταν ένα όραμα, που είχε η Μαίρη από παλιά, και μπόρεσε να το υλοποιήσει με τους σημερινούς της συνεργάτες το 2001. Οι αρμοδιότητές της στο ΚΕΝΤΡΟ είναι η Κλινική Διεύθυνση, η Αξιολόγηση και ο Σχεδιασμός και Εποπτεία Θεραπευτικών Υπηρεσιών. Διατηρεί την λειτουργία ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και κάθε χρόνο επιμελείται σεμινάρια ψυχοεκπαιδευτικού χαρακτήρα. Η καριέρα της στον χώρο της εξάρτησης ξεκινά το 1996 και διαδέχτηκε την καριέρα της σαν ενδυματολόγος.


Λάππας Αλέξανδρος

MSc Counseling Psychology, Honor’s Degree in science in Addictions Counseling, Foundation Degree in science in Addictions Counseling, Dip. Addictions Counseling, Cert. Systemic Therapy, Cert. Training Addiction Counselors, Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Bath
Ο Αλέξανδρος είναι επίσης ένας από τους συνιδρυτές του Κέντρου Έρευνας Ανθρωπίνων Συμπεριφορών. Είναι υπεύθυνος έρευνας και εκπαίδευσης στο Κέντρο, και εργάζεται ως σύμβουλος εξαρτημένων ανθρώπων στην Ελλάδα από το 1998. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιου του BATH και το Action on Addiction επιμελείται και διευθύνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες στον χώρο της ψυχικής υγείας.


Χαραλαμπόπουλος Βασίλης

MSc Councelling Psychology, CGP, CFT
Ο Βασίλης είναι ένας από τους ιδρυτές του Κέντρου. Έχει 20 χρόνια εμπειρία στην θεραπεία εξαρτημένων ανθρώπων και οικογένειας και πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στην θεραπεία ομάδας. Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής ομάδας από την Αμερικανική εταιρεία ομαδικής ψυχοθεραπείας (AGPA) και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας θεραπείας οικογένειας (EFTA). Ο Βασίλης επίσης συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) ως μέλος της ομάδας των θεραπευτών. Έχει πολύ στενή σχέση με την μουσική αφού από 8 χρονών σπουδάζει, συνθέτει και παίζει κιθάρα σε διάφορα επίπεδά και πλαίσια. Ο ρόλος του στο Κέντρο είναι πολυεπίπεδος και συμπεριλαμβάνει την ενεργή συμμετοχή του στην κλινική και επιστημονική ομάδα όπως και στην γενική διοίκηση του οργανισμού.


Γιάννης Δαρσινός

Master of Arts in Clinical Psychology University of Indianapolis, Bachelor in Engineering, Pratt Institute N.Y. Mechanical Engineering honors degree, Cert. MMPI, Cert. Gestalt Therapy, Cert. in Hypnosis Dr. Ernest Rossi.
Ο Γιάννης Δαρσινός είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στην απεξάρτηση ουσιών. Έχει περίπου 25 χρόνια εμπειρίας στο τομέα της απεξάρτησης ουσιών. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μηχανολόγος μηχανικός στη ναυτιλία και στην επεξεργασία/διαμόρφωση μετάλλου. Αργότερα ο τομέας της ψυχικής υγείας τον κέρδισε. Συνέχισε τις σπουδές του στη ψυχολογία και ασχολήθηκε με την απεξάρτηση. Έχει συνεργαστεί με ψυχιατρικές κλινικές στην Ελλάδα, με κέντρα απεξάρτησης στο εξωτερικό και υπήρξε άμισθος συνεργάτης των φυλακών Κορυδαλλού σαν μέλος του συλλόγου ΠΑΝΕΠΕ, στηρίζοντας εξαρτημένους. Έχει προλογίσει βιβλία σχετικά με την απεξάρτηση και τέλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος, σχεδίασε και διεύθυνε το θεραπευτικό πρόγραμμα του συλλόγου Επιστροφή.


Ρέα Ζέλνις

Η Ρέα είναι συνεργάτης του ΚΕΑΣ από το 2006. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και Συμβουλευτική εξαρτήσεων. Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία έχει ασχοληθεί με δημόσιες σχέσεις και την εκπαίδευση. Όντας η ίδια μητέρα έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν την οικογένεια και την εξάρτηση.


Στέλλα Πίτσιου

Η Στέλλα αφού ολοκλήρωσε το Θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου το 2007, φοίτησε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβουλευτικής εξαρτήσεων του ΚΕΑΣ. Η συνεργασία της με τον οργανισμό έχει υπάρξει εξαιρετικά δημιουργική λόγω των εξαιρετικών της σπουδών και της πλούσιας εμπειρίας της στον χώρο των τεχνών.


Άννα Ψαθά

Η Άννα έχει λαμπρή καριέρα στον αθλητισμό, με κορυφαίες διακρίσεις και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα χειροσφαίρισης της Ελλάδας. Ο προσανατολισμός των σπουδών της είναι κυρίως γύρω από την φυσική κατάσταση του σώματος (φυσικοθεραπεία, βελονισμός) και έχει εμπλουτισθεί με την συμβουλευτική εξαρτήσεων.


Γιάννης Βλαχόπουλος

Ο Γιάννης έχει σπουδάσει διατροφολόγος στο ΙΕΚ Ιπποκράτειο το 2001, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια personal training. Το 2004 ολοκλήρωσε κύκλο μαθημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Deree και το 2012 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο δίπλωμα συμβουλευτικής εξαρτήσεων ολοκληρώνοντάς το με την πρακτική του στο ΚΕΑΣ μέχρι και σήμερα.


Νάνση Παπαγιαννοπούλου

Η Νάνσυ έχει σπουδάσει στο Athens Metropolitan College του ομίλου ΑΚΜΗ παίρνοντας Bachelor Degree in Psychology. Κατά την πρακτική της άσκηση απέκτησε κλινική εμπειρία στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο» και στο κέντρο ψυχικής υγείας του δήμου Κορυδαλλού ενώ από το 2007 έκανε την εκπαίδευση της στην ομαδική θεραπεία και στο δίπλωμα συμβουλευτικής εξαρτήσεων του ΚΕΑΣ ενώ παράλληλα εργαζόταν και σε ψυχιατρική κλινική. Είναι συνεργάτης του ΚΕΑΣ τα τελευταία οχτώ χρόνια.


Xάλαρη Μαρία

BA in Early Childhood Education, MA in Education and Human Rights, Doctor in Education candidate (Ed.D.), Doctor of Philosophy candidate in Sociology of Education
Η Μαρία Χάλαρη έχει σπουδάσει Εκπαίδευση και Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Eίναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει εργαστεί στην τυπική αλλά και την άτυπη εκπαίδευση, την έρευνα και την συμβουλευτική. Με εφόδιο τις γνώσεις της στην εκπαίδευση και την εμπειρία της στην εργασία με ομάδες παιδιών και ενηλίκων συνεργάζεται με το ΚΕΝΤΡΟ ως υπεύθυνη έρευνας και σχεδιασμού παιδαγωγικών προγραμμάτων.


Πάνος Χρόνης

Ο Πάνος έχει σπουδάσει Ιατρική στην Πράγα και στο Novi Sad της Σερβίας και το 2013 έκανε την εκπαίδευση του στην ομαδική θεραπεία και στο δίπλωμα συμβουλευτικής εξαρτήσεων του ΚΕΑΣ.  Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη Συμβουλευτική στο χώρο των εξαρτήσεων καθώς και με την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε Οργανισμούς.


Γιάννης Ανδριτσόπουλος

O Γιάννης Ανδριτσόπουλος είναι εκπαιδευμένος κλινικός υπνοθεραπευτής. Έχει σπουδάσει στο Λονδίνο στο Hypnotherapy Training Institute (HTI) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για ύπνωση, θεραπευτική ύπνωση, κλινική ύπνωση καθώς και Ιατρική ύπνωση. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Υπνοθεραπευτών και του Αμερικάνικου Συλλόγου Υπνοθεραπευτών. Eργάζεται στην Αθήνα και είναι συνεργάτης του ΚΕΑΣ (Κέντρου Έρευνας Ανθρωπίνων Συμπεριφορών) καθώς και του Lifeline Hypnotherapy Clinic στη Μεγάλη Βρετανία ως μόνιμο μέλος της ερευνητικής ομάδας.


Ελένη Καρβέλη

Η αγάπη για τη ζωγραφική, το σχέδιο και το χρώμα την οδήγησαν στο χώρο της δημιουργίας και της διαφήμισης σε έντυπο και internet, με συνολική προϋπηρεσία σε διαφημιστικές εταιρίες 12 χρόνια. Διαθέτει ομαδικό πνεύμα, οργάνωση, πρωτοβουλία, δημιουργικότητα και ενθουσιασμό! Στο ΚΕΝΤΡΟ έχει την δημιουργική επιμέλεια και τον σχεδιασμό των εντύπων και της ιστοσελίδας.


Print Friendly, PDF & Email